E-Güvenlik

Okulumuz E-Güvenlik Politikaları ve Planı

Ock

Okulumuz e Güvenlik poltikalarını tüm okul paydaşları ile geliştirmekte, güncellemekte . Öğrencilerimize  e Güvenlik konularını  tüm ders müfredatlarına entegre ederek siber suçlar, internet bağımlılığı , teknolojinin doğru kullanımı gibi konularda sürekli bilgilendirmeler yapmaktayız. e Güvenlik ekibimiz yaptığı çalışmalarla e Safety platformunda aldığımız Bronz etiketi Gümüş olarak güncelledi.Bir sonraki hedefimiz ise etiketimizi Altın etikete çıkaracak çalışmalra imza atmak olacaktır.

May

Bankacılık , devlet , okul ve ders işlemleri gibi bir çok işlemi uzaktan yapmak zorunda kaldığımız bu salgın sürecinde teknoloji konusunda daha çok bilinçlenmek ve bilinçlendirmek görevimiz."E Güvenlik" artık öğretmen, öğrenci , veli gibi tüm öğretim paydaşları için çok önemli. "Siber Tuzaklar" konusunda kısa bir video ile bilgi sahibi olabilir ve kendimizi koruyabiliriz.

Ock

Öğrencilerimizin velilerine yönelik anketin ardından okul e-güvenlik ekibimiz, meslektaşlarımıza da okulumuzun risk haritasını görmek ve anket sonuçlarına göre konu ile ilgili önlemler alabilmek için bir anket hazırladı.Uygulanan anket sonucuna göre   tüm okul paydaşlarımız için güvenli internet kullanımı konusunda seminerler ve bilgilendirici sunumlar düzenlememiz gerektiği sonucuna vardık ve Teknoloji ve güvenli internet kullanımı konusunda daha fazla farkındalık yaratmak için bir planlama  yaptık.

Ara

Okulumuz E-Güvenlik Ekibi,  Rehberlik Hizmetleri ve AR-GE daire başkanlıklarınca UNİCEF desteğiyle bilinçli internet kullanımı için  hazırlanan her kademede öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik e-broşürlerin tanıtımını yapıp  "Bilinçli İnternet Kullanımı" ile ilgili çevrim içi sunum yaptılar.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin teknolojik iletişim araçlarıyla kurdukları bağı ve düzeyi olumlu etkileyecek olan broşürler aynı zamanda Bakanlığımızca okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bu yıl Genel Hedef olarak belirlenen "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" hedefine kaynaklık edecektir

Ara

Okulda cep telefonu kullanımı hakkında öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca bu konu okul e- güvenlik politikamızda  da yer almıştır.  Öğretmenler kurulunda ilgili kararlar alınmıştır.Öğrencilerimiz de alınan bu kararlara son derece saygılı ve bilinçli bir şekilde uymaktadırlar. Her sabah hiç uyarıya gerek olmadan cep telefonlarını sınıf dolaplarına teslim etmektedirler.Yasaklar  ve  kurallarla değil bilinç ve farkındalıkla okulda cep telefonuna hayır diyen bir okul olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Hiç ihtiyaç duymasak da konu ile ilgili yönetmelik aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.