Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Akkent Mahallesi 2394 Sokak No3 Yenişehir/MERSİN
Vizyon
Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Vizyonumuz; Kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerlerini özümsemiş, donanımlı değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı ,önder ve örnek bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Misyonumuz; Ülkemize ve dünyaya faydalı kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan problemlere çözüm üretebilen, yüksek ahlak sahibi, din, bilim, kültür ve sanat alanlarında yetkin, evrensel değerleri özümsemiş, kendine güvenen, insana, düşünceye, özgürlüğe saygı duyan bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Başarmak istemek başarının anahtarıdır. Öğrencilerimizi başarmak isteyen bireyler olarak donatıyoruz.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Merkezi Sistem Klima
İNGİLİZCE, ARAPÇA
Karayolu Ulaşımı Mevcuttur
Özel Servislerimiz Öğrencilerimize Hizmet Vermektedir.
İlçe Merkezine 1 Km
Okulun Sınav Başarı Durumu
OKULUMUZ İLK MEZUNLARINI2021 YILINDA VERMİŞTİR. 28 ÖĞRENCİMİZİN MEZUN OLDUĞU YILDA, ÖSYS VE YÖS SINAVLARI SONUCUNDA 10(ON) ÖĞRENCİMİZ ÇEŞİTLİ FAKÜLTELERE YERLEŞMİŞTİR. SONRAKİ YILLARDA, %35-40 ARALIĞINDA BAŞARI İLE ÖĞRENCİLERİMİZ MEZUN OLDUKLARI YIL YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMUNA YERLEŞMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Beden Eğitimi öğretmenimiz Hilal KÜTÜK Koordinatörlüğünde sportif çalışmalar ve spor müsabakaları yapılmaktadır.Okulumuzda ayrıca, geleneksel okçuluk,tekvando, ritmik cimnastik,masa tenisi,flor kurling vb dallarda sportif çalışmalarımız devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Codeweek, e-twining vb. çalışmalara katılmıştır.2020-2021 VE 2021-2022 öğretim yıllarında TÜBİTAK Proje sergisine hak kazanmıştır. Teknofast proje çalışmalarına da başvurular yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
2019-2020 öğretim yılında TÜBİTAK 4006, Gençlik Spor Bakanlığı ve Erasmus+ projelerine başvurular yapılmıştır.TÜBİTAK 4006 bilim sergimiz onaylanmış olup,2020-2021 öğretim yılında gerçekleştirilecektir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2019-2020 öğretim yılında 2 adet Erasmus+K101, 1 adet Ersmus+K2 PROJESİ İLE BAŞVURU YAPILMIŞTIR. 2024 yılınca akreditasyon kapsamında Erasmus projesi hareketliliği gerçekleştirilecektir.