May

Bedenimizin gerekli gıdalara ihtiyacı olduğu gibi rûhumuzun da gıdaya ihtiyacı vardır. Rûhun gıdası iman ve ibadetlerdir. İbadet, rûhumuzu yükseltir, bizi kötülüklerden sakındırır, ahlâkımızı olgunlaştırır, en değerli varlığımız olan imanımızı korur.Insan ibadet sayesinde Allah'a yaklaşır. Onun rahmetine sığınır ve huzura kavuşur. Huzurlu ve temiz bir ortamda yapılan ibadet huzur vericidir. Bu düşünce ile okul ibadethane ve mescitlerimizi her zaman  temiz ve bakımlı tutmayı ibadet gibi bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz.Hayırsever velilerimizin desteğiyle de  mescid kapımızı ve mescid halılarımızı , mescid duvarlarımızı yeniden düzenledik.

May

7-13 Mayıs Trafik Haftasında ve her zaman yaşama yayaya ve kurallara saygılıyız.

1. "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik"

2. www.trafik.gov.tr adresi üzerinden temin edilen "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik"

3. Trafikte emniyet kemeri kullanımının teşvik edilmesine yönelik kullanılan "Bi Hareketine Bakar Hayat", "Kemerinle Yol Ver Hayata", "Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda" ve trafikte yaya önceliği konusunda "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" ve "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" mottolarının da etkin olarak günlük hayatımızda kullanalım.

Mrt

Okulumuzda Mersin İşkur İl Müdürlüğünde Meslek Danışmanı olarak çalışan Kubilay BARANSEL tarafından öğrencilerimize meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar  ve mesleki yönelim bataryasının uygulaması hakkında sunum yapıldı.

Mrt

3 Mart 2022 Tarihinde Mersin Yeşilay  Şubesi Başkanı  ve öğrenci velimiz Sayın HALİT PEKDURAN öğretmen ve öğrencilerimize Yeşilay ve Madde Bağımlılığı hakkında seminer verdi. HALİT PEKDURAN okulumuz konferas salonunda  içki, uyuşturucu, siğara ,madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı hakkında bilgilendirdi. Ayrıca öğrencilerimize Yeşilay ile ilgili çeşitli broşür,şapka ,rozet dağıtıldı .

Haz

Yenişehir ilçe milli eğitim müdürümüz M. Necmettin Dinç'in katılımlarıyla okul müdürümüz Mete Koyuncu'nun açılışını yaptığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisimizi gerçekleştirdik. Sergimizde öğrencilerimizin yürüttükleri araştırma ve inceleme alanlarından oluşan 15 projemiz yer aldı.Öğrencilerimiz sahip oldukları özgün fikirleri  danışman öğretmenler rehberliğinde Tübitak projelerine dönüştürdüler. Öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik ediyor , başarılarının ve çalışmalarının devamını diliyoruz.

Haz

Bir eğitim öğretim yılının daha  emekle, sabırla , çalışarak , öğrenerek , gelişerek  ve değerlerimize sahip çıkarak sonuna geldik. Sene boyunca   eTwinning, Tübitak , Oku-Yorum , Sıfır Atık gibi projelerde yer aldık.Toplumsal ve çevresel her konuya duyarlı olmaya gayret gösterdik. Ve şimdi de bizlere kılavuzluk eden , bilgi kaynağı olan örgün ve uzaktan eğitimde kullandığımız ders kitaplarımız çöp değildir diyor  ve  ders kitaplarımızı okulumuza geri teslim ederek  geri dönüşüme ve  bir ağacın ömrüne katkı sunalım istiyoruz.

" KİTAPLARIMIZ AĞAÇ OLSUN"

Tüm öğrenci ve velilerimize bu konuya gösterecekleri hassasiyet ve duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Haz

"eTwinning " Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi güvenli harika bir ortam oluşturmaktadır. Yürüttüğümüz "Mirror of the Nations" projemizde teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı sayesinde öğrencilerimize yeni öğrenme fırsatları sunma fırsatı yakaladık. Ayrıca projemiz öğrencilerimizde derse daha fazla motive olma, başka okullardan veya ülkelerden akranları ile iletişim kurarak farklı kültürleri tanıma, yabancı dilde iletişim kurabilme, eleştirel düşünme becerilerinde artış gibi bir çok olumlu sonuçlar ortaya koymamızı sağladığı için çok gururlu ve mutluyuz.

Ara

2020-2021 Eğitim öğretim yılılında okulumuzda "ROBOTİK KODLAMA PROJELERİ VE DİĞER BİLGİSAYAR "çalışmaları için velimiz Bilal ARAR  tarafından "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINIFI" Bağışlandı. Bilgisayar sınıfımız, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin  daha etkili  eğitim öğretim için faaliyete başladı.Ayrıca, Okulumuzun "TÜBİTAK 4006 " projesi sergisi Mayıs 2021 tarihinde açılacaktır .